Jeste li već čuli za omiljeni japanski ljetni desert kakigori?

Piše: Redakcija

Kakigori je japanska vrsta granite kojoj okus daju voćni sirupi ili čak kondenzirano mlijeko. Ovaj je desert već dugo popularan u Japanu, no sada stiže i na Zapad jer ga je popularni francuski slastičar Pierre Hermé uvrstio u svoju ponudu ljetnih deserata.

Osnovni sastojci od kojih se pravi su led, voćni sirup, kondenzirano mlijeko i mlijeko u prahu.

Kakigori se obično obogaćuje sirupima od jagode, višnje, limuna, zelenog čaja, grožđa, lubenice i slično, a poslužuje se i uz mochi, posipan matcha čajem ili “začinjen” kondenziranim mlijekom. Uz to, kakigori je vrlo fotogeničan pa na Instagramu postoji više od 100 hiljada fotografija ovog deserta. U nastavku pogledajte kako izgleda.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti