Tropsko rashlađenje: Sladoled od kokosa i bijele čokolade

Piše: Redakcija

Ljeto  je stiglo i sladoled je postao svakodnevna potreba svima nama. Zato vam donosimo recept za sladoled od kokosa i bijele čokolade, koji će našim ljetnim danima dati pravi tropski ukus.

Sastojci:

  • 250 ml vode
  • 60 g kokosovog brašna
  • 150 ml kokosovog mlijeka
  • 150 g kisele pavlake
  • 150 g slatke pavlake
  • 75 g šećera
  • 75 g bijele čokolade
  • 4 kašike kokosovog brašna
  • 1/2 kašičice ekstrakta vanile

Priprema: Vodu i kokosovo brašno zagrijte u loncu, na laganoj vatri uz stalno miješanje. Dodajte mlijeko i kuhajte još 3 minuta. Sklonite lonac s vatre i ostavite da odstoji još 5 minuta. Uz pomoć štapnog miksera napravite kašicu. Iscijedite mlijeko uz pomoć cjediljke. Napravite čvrst šlag od slatke pavlake uz pomoć miksera. Istopite bijelu čokoladu na pari i ostavite da se malo ohladi. U zasebnoj posudi mikserom izmiješajte kokosovo mlijeko, kiselu pavlaku, šećer i vanilu. Mutite mikserom dok se šećer ne otopi i dok se na površini ne pojave mjehurići.

U smjesu postupno dodajte šlag i miješajte lagano. Zatim dodajte otopljenu čokoladu i ocijeđeno kokosovo brašno, pa sve zajedno dobro promiješajte. Dobijenu smjesu izlijte u plastičnu posudu sa poklopcem ili je prekrijte prijanjajućom folijom. Stavite sladoled u zamrzivač na najmanje 4 sata. Prije posluživanja izvadite sladoled na 10 minuta, kako bi se lakše vadio.

Uživajte u slatkom tropskom osvježenju!

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti