607
Plodovi ribizli mogu biti žute, crvene i crne boje. Velike su hranjive vrijednosti zbog izrazito visokog sadržaja vitamina C, a imaju ga čak 6 puta više nego limun. Sve tri vrste ribizli mogu se prerađivati u sokove, sirupe, džemove… Ribizle sazrijevaju krajem juna i početkom jula, tako da vam ovoga puta donosimo recept za sladoled od ribizli koji će vas sigurno osvježiti
Sastojci:
- 500 g ribizla
- 100 g šećera
- 300 ml slatkog vrhnja
Priprema:
- Skinite peteljke s ribizli i ostavite samo plodove. Isperite ribizle i posušite.
- Stavite ih u lonac i kuhajte dok se ne raspuknu. Ispasirajte skuhane ribizle i dodajte šećer.
- Promiješajte da se šećer otopi i pustite da se ohladi. Mlake, propasirane ribizle stavite u zamrzivač.
- Izmiksajte slatko vrhnje u čvrsti šlag. Lagano umješajte ohlađeni sirup od ribizli i stavite u zamrzivač na najmanje 2 sata.