551
SASTOJCI:
Za 4 osobe
- 800 g telećih jetrica
- 160 g luka
- 150 g mrkve
- ½ kašičice krupno mljevenog čilija
- 50 ml maslinovog ulja
- 50 ml bijelog vina
- so
- biber
PRIPREMA:
- Jetra operite, dobro posušite papirnim ubrusom i narežite na kriške debljine 1,5 – 2 cm. Lagano posolite, pobiberite, pospite čilijem i ostavite da odstoje 10-ak minuta.
- Na 3 kašike zagrijanog maslinova ulja pržite sa svake strane oko 3 minute. Izvadite, poklopite i ostavite da odstoji.
- U istu tavu dodajte preostalo maslinovo ulje, luk narezan na deblje kriške i mrkvu narezanu na tanje kolutiće. Lagano ih posolite, pobiberite i na srednje jakoj vatri pržite dok malo ne omekšaju, a potom ih prelijte bijelim vinom.
- Kad vino ispari, maknite tavu s vatre, vratite jetra, lagano izmiješajte i odmah poslužite.