Recept dana: Teleća jetrica s lukom i mrkvom

Piše: Redakcija

SASTOJCI: 

Za 4 osobe
  • 800 g telećih jetrica
  • 160 g luka
  • 150 g mrkve
  • ½ kašičice krupno mljevenog čilija
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 50 ml bijelog vina
  • so
  • biber

 

PRIPREMA: 

  1. Jetra operite, dobro posušite papirnim ubrusom i narežite na kriške debljine 1,5 – 2 cm. Lagano posolite, pobiberite, pospite čilijem i ostavite da odstoje 10-ak minuta.
  2. Na 3 kašike zagrijanog maslinova ulja pržite sa svake strane oko 3 minute. Izvadite, poklopite i ostavite da odstoji.
  3. U istu tavu dodajte preostalo maslinovo ulje, luk narezan na deblje kriške i mrkvu narezanu na tanje kolutiće. Lagano ih posolite, pobiberite i na srednje jakoj vatri pržite dok malo ne omekšaju, a potom ih prelijte bijelim vinom.
  4. Kad vino ispari, maknite tavu s vatre, vratite jetra, lagano izmiješajte i odmah poslužite.

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti