Recept dana: Semifreddo, ledeni slatki desert koji je sjajna alternativa sladoledu

Piše: Redakcija

Ovaj poluzamrznuti desert čiju recepturu potpisuju Italijani, strastveni zaljubljenici u hranu, ukrast će vaše simpatije i razveseliti vaše nepce svojom baršunastom teksturom te čvrstoćom. Okusom će vas podsjetiti na sladolede koje kupujemo u trgovinama, budući da sadrži tučeno slatko vrhnje, te kremu od žumanjaka. Za njegovu pripremu vam ne treba specijalizirani aparat, a veliki plus je i činjenica da ga možete rezati, što će vam omogućiti savršeno doziranje porcija – piše modamo.info. Iako, kada ga jednom isprobate, vjerujemo da će nestati iz frižidera dok kažete mljaac!

U nastavku vam donosimo ukusan recept za semifreddo s malinama i bijelom čokoladom.

Sastojci:
5 žumanjaka
90 g šećera
Vanilijin šećer
300 g bijele čokolade
300 ml slatkog vrhnja
1 žličica ekstrakta vanilije
250 g malina

Priprema:

Žumanjke razmutite te im dodajte šećer, šećer i smjesu stavite iznad lonca s kipućom vodom. Neprestano miješajte mikserom dok smjesa ne postane kremasta (4-5 minuta).

Zatim sklonite smjesu s pare sa strane, a na pari rastopite 200 g čokolade. Umiješajte čokoladu u smjesu s jajima i pustite da se malo ohladi.

Slatkom vrhnju dodajte vaniliju i električnom miješalicom istucite u šlag. Šlag lagano umiješajte u jaja, dodajte preostalih 100 g čokolade narezane na sitne komadiće i na kraju umiješajte maline. Kalup obložite papirom za pečenje, ulijte pripremljenu smjesu i stavite u zamrzivač najmanje tri do četiri sata.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti