Domaći Bounty je nešto što se ne odbija! Saznajte kako ga napraviti kod kuće

Piše: Redakcija

Iako sebi ovu famoznu, ultimativnu slasticu svi možemo priuštiti, nekad je slađa verzija ona koja upravo nastane kod kuće. Pa, ako ste ljubitelji kokosa i čokolade, odnosno Bountyja, onda će vam se ovaj recept za domaću verziju ove ultra poslastice, koji nam je servirala autorica bloga Cukar, jako dopasti…

Sastojci:

2 šoljice kokosovog brašna
¼ šoljice javorovog sirupa
½ šoljice kokosove kreme
prstohvat himalajske soli
1 i ½ šoljica mlake vode
200 g tamne, kvalitetne čokolade za glazuru

Domaći Bounty je nešto što se ne odbija! Doznajte kako ga napraviti kod kuće (фото 1)

Postupak

  1. Ubacite u blender kokos, javorov sirup, kokosovu kremu, so i mlaku vodu. Sve blendajte dok ne dobijete mrvičastu smjesu koju možete oblikovati rukama.
  2. Kašikom grabite smjesu, pa je među dlanovima oblikujte u prutiće ili kuglicu. Slažite prutiće dok ne potrošite svu smjesu.
  3. Odložite ih u zamrzivaču na 30 – 45 minuta. Dok se prutići odmaraju u zamrzivaču vi pripremite glazuru. Nad parom otopite 200 g tamne, kvalitetne čokolade. Izvadite prutiće iz zamrzivača i odmah ih, jedan po jedan, prelijte rastopljenom čokoladom. Ostavite ih na rešetki da se višak čokolade ocijedi, a potom ih čuvajte u frižideru.

Domaći Bounty je nešto što se ne odbija! Doznajte kako ga napraviti kod kuće (фото 2)

Napomene

Kokosova krema je nešto poput putera od kokosa, gusta je, čvrsta i potpuno bijela. Za razliku od kokosovog ulja ona se na sobnoj temperaturi ne pretvara u tekućinu. Kupiti je možete u trgovinama sa zdravom hranom, a ako je baš nikako ne možete nabaviti onda je zamijenite ED kokosovim uljem. Ovaj recept možete pripremati i u blenderu i multipraktiku, funkcionira i jedno i drugo.

Domaći Bounty je nešto što se ne odbija! Doznajte kako ga napraviti kod kuće (фото 3)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti