Recepti

Domaći Bounty je nešto što se ne odbija! Saznajte kako ga napraviti kod kuće

Iako sebi ovu famoznu, ultimativnu slasticu svi možemo priuštiti, nekad je slađa verzija ona koja upravo nastane kod kuće. Pa, ako ste ljubitelji kokosa i čokolade, odnosno Bountyja, onda će vam se ovaj recept za domaću verziju ove ultra poslastice, koji nam je servirala autorica bloga Cukar, jako dopasti…

Sastojci:

2 šoljice kokosovog brašna
¼ šoljice javorovog sirupa
½ šoljice kokosove kreme
prstohvat himalajske soli
1 i ½ šoljica mlake vode
200 g tamne, kvalitetne čokolade za glazuru

Domaći Bounty je nešto što se ne odbija! Doznajte kako ga napraviti kod kuće (фото 1)

Postupak

  1. Ubacite u blender kokos, javorov sirup, kokosovu kremu, so i mlaku vodu. Sve blendajte dok ne dobijete mrvičastu smjesu koju možete oblikovati rukama.
  2. Kašikom grabite smjesu, pa je među dlanovima oblikujte u prutiće ili kuglicu. Slažite prutiće dok ne potrošite svu smjesu.
  3. Odložite ih u zamrzivaču na 30 – 45 minuta. Dok se prutići odmaraju u zamrzivaču vi pripremite glazuru. Nad parom otopite 200 g tamne, kvalitetne čokolade. Izvadite prutiće iz zamrzivača i odmah ih, jedan po jedan, prelijte rastopljenom čokoladom. Ostavite ih na rešetki da se višak čokolade ocijedi, a potom ih čuvajte u frižideru.

Domaći Bounty je nešto što se ne odbija! Doznajte kako ga napraviti kod kuće (фото 2)

Napomene

Kokosova krema je nešto poput putera od kokosa, gusta je, čvrsta i potpuno bijela. Za razliku od kokosovog ulja ona se na sobnoj temperaturi ne pretvara u tekućinu. Kupiti je možete u trgovinama sa zdravom hranom, a ako je baš nikako ne možete nabaviti onda je zamijenite ED kokosovim uljem. Ovaj recept možete pripremati i u blenderu i multipraktiku, funkcionira i jedno i drugo.

Domaći Bounty je nešto što se ne odbija! Doznajte kako ga napraviti kod kuće (фото 3)