Pripremite ukusne Penne Rigate u plavoj kutiji s umakom Barilla Basilico

Piše: Redakcija

Sastojci za četiri osobe:

350 grama – Barilla Penne Rigate br. 73

400 grama – umak Barilla Basilico

dvije kašike – ekstradjevičansko maslinovo ulje

deset – Cherry rajčica

Svježi origano

Svježi listovi bosiljka

Sir pecorino nariban na tanke ploškice (ili parmezan)

Sol i crni papar

Priprema:

Narežite cherry rajčice na četvrtine i stavite ih u zdjelu, te dodajte kašiku maslinovog ulja, prstohvat soli i origano. Pustite da se okusi prožmu. Zakuhajte veliki lonac vode; nakon što voda zakuha dodajte sol (otprilike sedam grama po litru) i kuhajte Penne Rigate prema uputi na pakiranju. Istovremeno u tavi zagrijte umak od rajčice i bosiljka, te ostavite da krčka. Procijedite Penne kad postanu „al dente“ i pomiješajte ih s umakom Barilla od rajčice i bosiljka. Dodajte svježu rajčicu. Pojedine tanjure s tjesteninom ukrasite listićima sira pecorino, s malo svježe mljevenog crnog papra, nekoliko kapi ekstradjevičanskog maslinova ulja i svježim listićima bosiljka.

Više informacija pronađite na https://www.barilla.com/hr-ba

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti