Vojnička dijeta: Rezultati za samo tri dana

Piše: Redakcija

Vojnička dijeta namijenjena je za brzo gubljenje kilograma. Od kako se 2007. godine pojavila, ova dijeta je spas za sve one ljude koji vole da jedu ne razmišljajući o posljedicama, a onda se neposredno pred važan događaj hvataju za glavu jer ne mogu ništa da obuku. Upravo je ova dijeta pravo rješenje za njih s obzirom na to da se za tri dana može skinuti i do pet kilograma. Iako se ova dijeta ne može uvrstiti u red zdravih dijeta, iskustva pokazuju da ona i dalje spada u top deset najpopularnijih. Razlog tome je što ne zahtijeva skupe namirnice kao ni brojanje kalorija. No, ono što joj je svakako glavna karakeristika je da se morate striktno pridržavati propisanih koraka.

Jelovnik za prvi dan

Doručak: Šoljica toplog napitka (kafa ili čaj), parče tost hljeba (integralni je bolji), 2 kašičice kikiriki putera i pola grejpfruta;
Ručak: Pola šolje tunjevine, kriška tosta, kafa ili čaj;
Večera: 80 grama bilo kog nemasnog mesa ili piletine, šolja zelene boranije, pola banane, mala jabuka i šolja sladoleda od vanilije.

Jelovnik za drugi dan

Doručak: Jaje, pola banane, kriška tosta.
Ručak: Šolja svježeg sira, tvrdo kuhano jaje i pet slanih krekera.
Večera: Dvije viršle (bez hljeba), šolja brokolija, pola šolje rendane mrkve, pola banane  i pola šolje sladoleda od vanilije.

Jelovnik za treći dan

Doručak: Kafa ili čaj s jednom do dvije kašičice šećera,  pet slanih krekera, 26 grama sira i jedna manja jabuka.
Ručak: Tvrdo kuhano jaje i jedna kriška tosta.
Večera: Šolja tunjevine, pola banane i jedna šolja sladoleda od vanilije.

Preporučuje se i lagano treniranje uz ovu dijetu.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti