Recept dana: Pileća krilca s narandžinim umakom

Piše: Redakcija

Sastojci:

  • 8 pilećih krilaca
  • so
  • biber
  • 2 kašike ulja

Preljev:

  • 2 velike narandže
  • 2 kašičice meda
  • 2 kašičice soja umaka
  • 2 čehna bijelog luka
  • 1 kašičica bibera

 

Priprema:

  1. Rernu ugrijte na 200 stepeni. Pileća krilca nauljite, posolite i pobiberite. Posložite ih u nauljenu posudu za pečenje i pecite 40-45 minuta.
  2. Iscijedite sok od dvije narandže. Dodajte sve ostale sastojke i dobro promiješajte.
  3. Na laganoj vatri prokuhajte umak 10-15 minuta.
  4. Kada su krilca gotova, prelijte ih umakom i poslužite uz priloge po želji.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti