Recept dana: Peciva s bijelim lukom

Piše: Redakcija

Sastojci:

  • 500 g glatkog brašna
  • 1 vrećica suhog kvasca
  • 1 kašika šećera
  • 2 kašičice soli
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 100 ml mlijeka
  • 250 ml vode

Premaz:

  • 50 g putera
  • 2 čehna bijelog luka
  • peršun

Priprema:

  1. Razmutite kvasac i šećer u toplom mlijeku, pa ostavite oko deset minuta. Pomiješajte suhe sastojke, dodajte tekuće i zamijesite tijesto. Stavite ga u lagano nauljenu posudu, poklopite plastičnom folijom i ostavite da se diže sat.
  2. Tijesto podijelite na oko 15 kuglica. Oblikujte ih u kuglice i pobrašnite ih. Pustite da se dižu još oko pola sata.
  3. Zagrijte rernu na 180 stepeni i pecite 40-ak minuta. Rastopite puter i dodajte mu sitno sjeckani bijeli luk i peršun, te time premažite vruća peciva.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti