Ideje kako da iskoristite stari hljeb

Piše: Redakcija

Donosimo vam nekoliko načina na koje možete da iskoristite stari hljeb, a da ga ne bacate.

  1. Hljeb stavite u nakvašenu papirnu kesu. U zagrijanu rernu stavite hljeb u kesi i zagrijavajte tri minute. Vaš hljeb će biti kao nov!
  2. Ako ga ne želite odmah koristiti možete ga zamrznuti.
  3. Napravite prezlu. Stavite komadiće hljeba i sušite na najnižoj temperaturi u rerni, a zatim ih sameljite. Mljeveni hljeb vratite u rernu i sušite još sat vremena na najnižoj temperaturi. Ohladite i prebacite u teglu.
  4. Komadić hljeba dodajte čorbi da dobijete odgovarajuću gustinu.
  5. Stavite komadić hljeba u ladicu u kojoj držite povrće. Hljeb će upiti pretjeranu vlagu i produžiti vijek vašem povrću. Svaka dva dana zamijenite hljeb.
  6. Osušeni i izmrvljeni hljeb pomiješajte sa zemljom u kojoj su vaše biljke posađene. One će zemlji dati vlažnost i nahraniti je.
  7. Iskoristite ga za tost, bruskete, pripremu ćufti i toplih sendviča.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti