384
Sastojci:
- 250 g mekog brašna
- 200 g šećera
- 1 vanilijin šećer
- 1 prašak za pecivo
- 150 ml ulja
- 150 ml vode
- 4 jaja
- 5-6 većih kruški
- cimet
Priprema:
- Rernu upalite na 180 stepeni. U jednoj posudi promiješajte brašno, šećer, vanilijin šećer, prašak za pecivo, ulje, vodu i cimet.
- Jaja posebno izmutite i izmućena dodajte u posudu. Smjesa se neće odmah spojiti, morate malo miješati mikserom.
- Kalup u kojem ćete peći kolač namastite ili obložite pek papirom. Smjesu za biskvit izlijte u kalup.
- Kruške ogulite i dvije naribajte. Dobijene Ploškice poslažite okomito u kolač, poslažite ih na gusto, a ostale kruške sijecite na pola i redajte po površini kolača.
- Ako želite, kruške možete uvaljati u smjesu vanil šećera i cimeta, pa tek onda poslagati po kolaču. Kolač pecite oko 30-40 minuta dok čačkalica ne izađe vani suha.