Recept dana: Brzi kolač s kruškama

Piše: Redakcija

Sastojci:

  • 250 g mekog brašna
  • 200 g šećera
  • 1 vanilijin šećer
  • 1 prašak za pecivo
  • 150 ml ulja
  • 150 ml vode
  • 4 jaja
  • 5-6 većih kruški
  • cimet

Priprema:

  1. Rernu upalite na 180 stepeni. U jednoj posudi promiješajte brašno, šećer, vanilijin šećer, prašak za pecivo, ulje, vodu i cimet.
  2. Jaja posebno izmutite i izmućena dodajte u posudu. Smjesa se neće odmah spojiti, morate malo miješati mikserom.
  3. Kalup u kojem ćete peći kolač namastite ili obložite pek papirom. Smjesu za biskvit izlijte u kalup.
  4. Kruške ogulite i dvije naribajte. Dobijene Ploškice poslažite okomito u kolač, poslažite ih na gusto, a ostale kruške sijecite na pola i redajte po površini kolača.
  5. Ako želite, kruške možete uvaljati u smjesu vanil šećera i cimeta, pa tek onda poslagati po kolaču. Kolač pecite oko 30-40 minuta dok čačkalica ne izađe vani suha.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti