840
Sastojci:
- 1 l soka od jagode iz tetra-paka
- 3 pudinga od jagode
- 6 kašika šećera
- petit keks za podlogu
- 1 l mlijeka
- 3 pudinga od vanilije
- 8 kašika šećera
- 250 g margarina
- 200 g čokolade za kuhanje
- 100 ml ulja
- 500 ml slatkog vrhnja
Priprema:
- Kalup za torte postavite na tacnu. Petit keksom pokrijte dno kalupa, nije potrebno dodatno namakanje keksa. Pudinge od jagode i šećer pomiješajte s malo soka, ostatak soka stavite kuhati. Kada sok prokuha sklonite s vatre i dodajte pripremljeni puding, te vratite na srednju vatru dok ne postane gusto. Čim je puding kuhan, možete ga preliti preko keksa.
- Pudinge od vanilije i šećer pomiješajte s malo mlijeka, ostatak stavite kuhati. U uzavrelo mlijeko dodajte pripremljeni puding i nastaviti kuhati dok ne postane gusto. Ostavite da se ohladi. Dodajte margarin sobne temperature i sve zajedno izradite. Fil od vanilije dodajte na fil od jagode i poravnajte.
- Čokoladu i ulje zajedno istopite na pari. Prelijte preko fila od vanilije. Stavite sve u frižider da se stegne. Nakon što izvadite tortu iz frižidera odvojite kalup i tortu premažite s izrađenim šlagom i ukrasite po želji.