Recept dana: Kapri torta

Piše: Redakcija

Sastojci:

  • 1 l soka od jagode iz tetra-paka
  • 3 pudinga od jagode
  • 6 kašika šećera
  • petit keks za podlogu
  • 1 l mlijeka
  • 3 pudinga od vanilije
  • 8 kašika šećera
  • 250 g margarina
  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 100 ml ulja
  • 500 ml slatkog vrhnja

Priprema:

  1. Kalup za torte postavite na tacnu. Petit keksom pokrijte dno kalupa, nije potrebno dodatno namakanje keksa. Pudinge od jagode i šećer pomiješajte s malo soka, ostatak soka stavite kuhati. Kada sok prokuha sklonite s vatre i dodajte pripremljeni puding, te vratite na srednju vatru dok ne postane gusto. Čim je puding kuhan, možete ga preliti preko keksa.
  2. Pudinge od vanilije i šećer pomiješajte s malo mlijeka, ostatak stavite kuhati. U uzavrelo mlijeko dodajte pripremljeni puding i nastaviti kuhati dok ne postane gusto. Ostavite da se ohladi. Dodajte margarin sobne temperature i sve zajedno izradite. Fil od vanilije dodajte na fil od jagode i poravnajte.
  3. Čokoladu i ulje zajedno istopite na pari. Prelijte preko fila od vanilije. Stavite sve u frižider da se stegne. Nakon što izvadite tortu iz frižidera odvojite kalup i tortu premažite s izrađenim šlagom i ukrasite po želji.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti