Recept dana: Indijski birjani

Piše: Redakcija

Sastojci:

  • 500 g pilećeg mesa
  • 2 kašike čilija
  • kurkuma
  • 3 ljute papričice
  • 3 veća komada đumbirovog korijena
  • 15 čehna bijelog luka
  • 1 šaka listova korijandera
  • 3 štapića cimeta
  • malo muškatnog oraščića
  • 2 kašike sjemena mirođije
  • maslinovo ulje
  • 1/2 šolje jogurta
  • 2 paradajza
  • crni luk
  • 3 šolje riže
  • karanfilić
  • suho grožđe
  • indijskog oraščić

Priprema:

  1. Uvaljajte 500 g sjeckanog pilećeg bijelog mesa u dvije kašike čilija i pola kašike kurkume. Ostavite da odstoji pola sata.
  2. U međuvremenu u blenderu izmiksajte tri ljute papričice, tri veća komada đumbirovog korijena, 15 čehni bijelog luka, šaku listova korijandera, tri štapića cimeta, malo muškatnog oraščića, 1/4 šolje vode i dvije kašike sjemena mirođije. Piletinu dinstajte dvije minuta na maslinovom ulju, pa dodajte smjesu iz blendera, 1/2 šolje jogurta, dva isjeckana paradajza i šaku sjeckanog crnog luka.
  3. U posebnoj posudi skuhajte tri šolje riže, dodajte malo karanfilića, cimeta, šaku suhog grožđa i šaku indijskog oraha. Sve ubacite u posudu s piletinom, dobro promiješajte, dolijte malo vode i dinstajte dok piletina ne bude gotova.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti