519
Sastojci za koru:
- 3 jaja
- 1 kašičica kakaa
- 3 kašike oraha
- 2 kašike brašna
- 3 kašike šećera
Fil:
- 250 g šećera
- 1 žumanjce
- 2 šoljice jake skuhane kafe
- 250 g margarina
Priprema:
- Zagrijte rernu na najjače. Umutite tri bjelanjca s tri kašike šećera. Dodajte polako jedno po jedno žumanjce i kakao.
- Posebno pomiješajte tri kašike oraha i dvije kašike brašna, pa i to dodajte u umućena jaja. Lagano pomiješajte, sipajte u podmazan pleh i pecite kratko na najjačoj temperaturi, a potom smanjite na 150 stepeni.
- Umutite jedno žumanjce sa šećerom. Dodajte dvije šoljice jake crne kafe i to skuhajte na pari. Kad se fil prohladi, dodajte pjenasto umućen margarin.
- Ispečenu koru za rolat stavite u vlažnu krpu, nafilujte ga polovinom krema, urolajte, pa rolat premažite drugom polovinom fila. Možete ga posuti zrncima kafe ili mljevenom kafom.