Recept dana: Rolat s kafom

Piše: Redakcija

Sastojci za koru:

  • 3 jaja
  • 1 kašičica kakaa
  • 3 kašike oraha
  • 2 kašike brašna
  • 3 kašike šećera

Fil:

  • 250 g šećera
  • 1 žumanjce
  • 2 šoljice jake skuhane kafe
  • 250 g margarina

Priprema:

  1. Zagrijte rernu na najjače. Umutite tri bjelanjca s tri kašike šećera. Dodajte polako jedno po jedno žumanjce i kakao.
  2. Posebno pomiješajte tri kašike oraha i dvije kašike brašna, pa i to dodajte u umućena jaja. Lagano pomiješajte, sipajte u podmazan pleh i pecite kratko na najjačoj temperaturi, a potom smanjite na 150 stepeni.
  3. Umutite jedno žumanjce sa šećerom. Dodajte dvije šoljice jake crne kafe i to skuhajte na pari. Kad se fil prohladi, dodajte pjenasto umućen margarin.
  4. Ispečenu koru za rolat stavite u vlažnu krpu, nafilujte ga polovinom krema, urolajte, pa rolat premažite drugom polovinom fila. Možete ga posuti zrncima kafe ili mljevenom kafom.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti