Izrael: Uzgojen najmanji i najslađi paradajz na svijetu

Piše: Redakcija
Izraelska kompanija “Kedma” uzgojila je paradajz veličine borovnice, ovo je vjerovatno najmanji paradajz na svijet u i ujedno najmanji paradajz ugojen u Izraelu.

Sjeme paradajza napravljeno je u Holandiji i modifikovano da uspije u suhim klimatskim uslovima južnog Izraela.

Rami Golan iz Centra za istraživanje središnje i sjeverne Arave rekao je da je to najmanji paradajz ikada uzgojen u Izraelu.

“Paradajz je 30 posto slađi od bilo kog paradajza na svijetu za koje znamo. Poput slatkiša je, “izjavio je Ariel Kidron, iz kompanije Kedma.

Shaul Ben Aderet, poznati izraelski kuhar, dobio je neke rane uzorke najmanjeg paradajza na svijetu. On vjeruje da će novi tip mini paradajza stvoriti beskonačan broj novih recepata.

“Što se tiče veličine, to je jednostavno sjajno, ne trebamo ništa poduzimati, ne trebamo ga rezati, lijep je i vrlo je seksi,” izjavo je izraelski kuhar Shaul Ben.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti