370
Sastojci:
- 10 – 12 svježih datulja
- 250 g kikiriki putera
- 30 g ekspandiranog amaranta
- prstohvat soli
- 200 g kvalitetne tamne čokolade
- 1 kašičica kokosovog ulja
Postupak:
- Datulje ubacite u blender i sameljite ih u glatku smjesu. U zdjeli pomiješajte glatku smjesu od datulja i kikiriki putera.
- Dodajte amarant i prstohvat soli, te kašičicom dobro sve pomiješajte. Trebate dobiti gustu i čvrstu smjesu, ako je smjesa jako ljepljiva odložite sve u hladnjaku na pola sata.
- Od ohlađene smjese kašičicom uzimajte grudice i među dlanovima ih oblikujte u kuglice. Kuglice posložite i dobro ih ohladite prije umakanja u glazuru.
- Čokoladu i kokosovo ulje otopite nad parom. Ohlađene kuglice umačite u otopljenu čokoladu i odložite ih na rešetki kako bi se višak čokolade ocijedio. Na kraju ih, po želji, prošarajte s još čokolade.