Recept dana: Kikiriki kuglice

Piše: Redakcija

Sastojci:

  • 10 – 12 svježih datulja
  • 250 g kikiriki putera
  • 30 g ekspandiranog amaranta
  • prstohvat soli
  • 200 g kvalitetne tamne čokolade
  • 1 kašičica kokosovog ulja

Postupak:

  1. Datulje ubacite u blender i sameljite ih u glatku smjesu. U zdjeli pomiješajte glatku smjesu od datulja i kikiriki putera.
  2. Dodajte amarant i prstohvat soli, te kašičicom dobro sve pomiješajte. Trebate dobiti gustu i čvrstu smjesu, ako je smjesa jako ljepljiva odložite sve u hladnjaku na pola sata.
  3. Od ohlađene smjese kašičicom uzimajte grudice i među dlanovima ih oblikujte u kuglice. Kuglice posložite i dobro ih ohladite prije umakanja u glazuru.
  4. Čokoladu i kokosovo ulje otopite nad parom. Ohlađene kuglice umačite u otopljenu čokoladu i odložite ih na rešetki kako bi se višak čokolade ocijedio. Na kraju ih, po želji, prošarajte s još čokolade.

Healthy chocolate truffles with nuts and dates

Pročitajte još