Recept dana: Sočna torta od kafe i oraha

Piše: Redakcija

Sastojci:

  • 100 g tamne čokolade
  • 140 g putera
  • 3 jaja
  • 100 g šećera
  • 120 g griza
  • 260 g mljevenih oraha
  • dva prstohvata soli
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 2 dcl mlijeka
  • 200 g šećera
  • 2 dcl vode
  • 2 dcl kafe

Priprema:

  1. Rernu upalite na 180 °C i ostavite da se grije. Dno kalupa za tortu većeg promjera obložite masnim papirom za pečenje, a stranice namastite.
  2. U manjem lončiću otopite čokoladu i puter. Jaja i šećer pjenasto izmiksajte dok ne pobijele. Zatim u jaja dodajte otopljenu čokoladu i puter, griz, mljevene orahe, so, prašak za pecivo i mlijeko.
  3. Sve skupa kratko izmiksajte da se spoji. Smjesu izlijte u kalup i stavite peći oko 25-30 minuta. Tortu je potrebno preliti preljevom.
  4. Njega ćete napraviti tako da u lončiću zakuhate vodu i šećer, kuhajte sve dok se šećer ne otopi, zatim u to dodajte skuhanu kafu. Time prelijte tortu. Tortu ohladite prije serviranja. Ukrasite po želji.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti