3,K
Sastojci:
- 220 g mljevenog petit keksa
- 150 g putera
- 2 kašike meda
- 500 g ABC sira
- 3 dcl vrhnja za šlag
- 160 g šećera u prahu
- sok od pola limuna
- 2 kesice želatine
- 450 g šumskog voća
- 4 kašike šećera
- 2 vanilin šećer
- 1 dcl vode
Priprema:
- Puter otopite i sjedinite s keksom i medom. Utisnute u kalup i izravnajte, da izgleda kao biskvit.
- ABC sir i šećer u prahu dobro izmiješajte, dodajte ulupano vrhnje za šlag, sok od limuna i otopljenu kesicu želatina. Kremu stavite na podlogu od keksa i lijepo poravnajte. Ostavite u frižider da se krema stisne.
- Šumsko voće, šećer, vanilin šećer i vodu stavite na laganu vatru da proključa nekoliko minuta, da voće otpusti sok. Sklonite s vatre, te pažljivo umiješajte jednu kesicu želatina.
- Ostavite oko pola sata da se hladi na sobnoj temperaturi. Kada se ohladilo, pažljivo stavite preljev preko kreme od sira. Najbolje bi bilo da se krema prethodno hladila 2-3 sata.
- Kada je i preljev gotov, kolač ide na hlađenje, najbolje da ostane preko noći.