Probajte čokoladni kolač bez šećera i brašna

Piše: Redakcija

Svi vole čokoladne kolače, pa još ako možemo izabrati zdraviju verziju ove poslastice onda je to pun pogodak.

Spremite sastojke, pribor i počnite sa pravljenjem najbržeg čokoladnog kolača.

Sastojci za podlogu:

1 šolja sitnih zobenih pahuljica

1 šolja kokos brašna

2 kašike kokos ulja

7-10 hurmi

Sastojci za fil: 

1 velika smrznuta banana

100 grama namočenih indijskih oraha

5 kašika kakao praha

1 kašika sirupa od hurmi ili nekog drugog zaslađivača

Sastojci za dekoraciju:

kakao

čokoladni sirup (3 kašike kokos ulja, 1 kašika sirupa od hurmi, 3 kašike kakao praha)

Priprema: 

Sve sastojke za podlogu stavite i izmrvite dok ne nastanu ljepljive mrvice. Za ovaj kolač koristite staklenu posudu s poklopcem veličine 15 x 15 centimetara i obložite ju prozirnom folijom i u dno utisnite smjesu za podlogu. Sastojke za fil izmiksajte u blenderu, pa prelijte preko podloge. Poravnajte. Kutiju poklopite i ostavite u zamrzivač preko noći ili bar na pet sati. Prije serviranja izvadite kolač iz frižidera da se lagano opusti. Prelijte čokoladnim sirupom i ukrasite po želji.

Pročitajte još