655
Sastojci:
- 2 zrela avokada
- 50-100 ml mlijeka
- 120 g rižinog brašna
- 1 kašika sjemenki konoplje
- 1 kašičica praška za pecivo
- prstohvat muškatnog oraščića
- prstohvat soli i bibera
Priprema:
- Avokado izgnječite vilicom i dodajte mu mlijeko, počnite s 50 ml pa kasnije dodajte još u tijesto ako bude presuho.
- U drugoj posudi pomiješajte rižino brašno, sjemenke konoplje, prašak za pecivo, muškatni oraščić, so i biber. Zatim dodajte avokado i mlijeko i promiješajte dobro kašikom pa dodajte mlijeka ako je smjesa suha.
- Potom na tavi zagrijte kokosovo ili neko drugo ulje prema izboru, uzmite punu kašiku smjese za palačinke (kao za američke palačinke) i dodajte na ulje. Palačinke okrećite oprezno jer u smjesi nema jaja zbog čega su manje kompaktne od klasičnih američkih palačinki.
- Pecite ih oko dvije minute na svakoj strani, pa poslužite uz poširano jaje i karamelizirani luk.