Kokos kuglice: Najlakši recept za omiljeni desert bez mlijeka u prahu

Piše: Redakcija

SASTOJCI ZA KOKOS KUGLICE:

  • 100 g kokosa
  • 300 g bijele čokolade
  • 5 dcl slatkog vrhnja
  • kokos

PRIPREMA KOKOS KUGLICA:

  1. Čokoladu izlomite na kockice.
  2. Zagrijte slatko vrhnje do vrenja pa ga prelijte po čokoladi. Miješajte kdok se čokolada ne otopi i ne poveže s vrhnjem.
  3. Umiješajte kokos u smjesu čokolade i vrhnja pa ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Kada je smjesa hladna, stavite je u hladnjak na sat vremena.
  4. Izvadite smjesu iz hladnjaka. Čajnom kašikom zagrabite smjesu, pa rukama oblikujte malu kuglicu koju potom možete uvaljati u kokos. Nastavite oblikovati kuglice dok ne potrošite smjesu.
  5. Kuglice možete staviti u male papirnate košarice za praline koje možete naći u trgovinama, a potom ih pohraniti u metalnu kutiju. Nakon oblikovanja obavezno ih morate držati na hladnom mjestu.

SAVJET:

Ako više volite tamnu čokoladu možete koristiti nju umjesto bijele. Postupak pripreme je identičan, samo morate prilagoditi količinu slatkog vrhnja. U tom slučaju koristite 300 g tamne čokolade i 2.5 dcl slatkog vrhnja.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti