Muffini od mrkve i tikve odličan su doručak, ali i desert

Piše: Redakcija

Sastojci:

200 gr naribane mrkve  

2 jaja  

vanilin šećer 

kašika šećera 

prstohvat soli

30 gr putera

100 gr tikvinog brašna

2 kašike lanenog brašna

kašičica praška za pecivo

sjemanke tikve

 

Postupak:

Dvije velike mrkve na sitno naribajte u posudi. Naribanoj mrkvi dodajte dva jaja, šećer i prstohvat soli te sve dobro promiješajte. U maloj posudici ili tavici otopite puter, te ga dodajte u smjesu. U mokre sastojke sada umiješajte suhe, odnosno tikvino i laneno brašno te prašak za pecivo. Tijesto rasporedite u kalupe za muffine, na vrh dodajte malo sjemenki tikve, te sve stavite peći na 180 stepeni oko 15 minuta.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti