Mnoge domaćice svakodnevno se muče šta pripremiti danas za ručak, pa vam stoga donosimo jednostavan i ukusan recept koji vam može poslužiti
Sastojci:
800 g junećeg buta
50 ml ulja
200 g luka
1 crvena svježa paprika
1 kašičica slatke paprike
1 kašičica ljute paprike
2 čehna bijelog luka
500 g krompira
so
crni biber
1 list lovora
100 ml paradajz sosa
1 kašika nasjeckanog peršuna
1 kašičica mješavine začina
Priprema:
Na zagrijanom ulju propržite nasjeckani luk i papriku narezanu na kockice. Zatim dodajte junetinu narezanu na kockice, pa zajedno pržite oko pet minuta. U zdjelu dodajte nasjeckani bijeli luk, crvenu mljevenu papriku, ljutu crvenu papriku, začine i sve zalijte s 800 mililitara vruće vode. Promiješajte, zdjelu vratite na vatru i nastavite kuhati pokriveno na laganoj vatri. Kad meso gotovo omekša, dodajte oguljeni krumpir narezan na kockice i kuhajte još 15-ak minuta. Pred kraj kuhanja umiješajte paradajz sos, vode po potrebi i još kratko prokuhajte.