Ručak može biti zabavan

Piše: Redakcija

Kreativan način da vaša djeca s nestrpljenjem čekaju ručak u školi. Držite se jednostavne pripreme obroka za vaše školarce, ne pretjerujte s punjenjem kutijica .

Zabavite se

RUČAK PUN LJUBAVI:

U zdjelicu za užinu poredajte opranu i izrezanu salatu. Ukoliko je vaše dijete ljubitelj tortilje možete mu pripremiti klasičnu tortilju s mnogo raznovrsnog povrća i piletine, koja će mu dati energiju za cijeli dan. Za užinu vašeg školarca možete pripremiti nekoliko svježih jagoda i bijelo grodžđe, te kao nagradu malo čipsa sa strane.

RAZNOBOJNI RUČAK:

U zdjelici s nekoliko odjeljaka odvojite posebno skuhani cus-cus s piletinom i povrćem, zatim nekoliko crnih maslina, mahuna, badema i svježih mandarina. Ukoliko vaše dijete nije pretjerani ljubitelj ovakvog miksa uvijek imate drugu opciju. Djeca obično vole malene sendviče, a vi ih možete kombinirati prema željama i ukusu vaših mališana.

POD MOREM:

Namažite namaz koji vaš mališan voli na krišku hljeba i preklopite drugom kriškom. Izrežite sve u obliku ribe i stavite u kutiju za ručak, zajedno sa komadima ukusnog sira. Uz ovo možete dodati i skuhane hrenovke tako što ćete ih izrezati prvo na pola a onda na dnu zarezati na osam dijelova, kako bi na kraju izgledalo kao hobotnica.

ŽELIM ZVIJEZDE:

Upotrijebite komad sira i umotajte ga komadom puretine. Upotrijebite komad paprike za pravljenje krakova zvijezde i položite ih na krugiće salame. Zvjezdice možete napraviti i od voća i povrće, što će vašem djetetu učiniti ukusan, zdrav i zabavan obrok.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti