Recepti

Veganska tjestenina s kremastim umakom od avokada i krastavca

Sastojci:

velika zucchini tikvica

par komada cherry paradajza

ljuta papričica po izboru

klice soje

naribana korica limuna

avokado srednje veličine

svježi krastavac

sok jednog limuna

2 čehna bijelog luka

1/4 kašičice papra

 

Priprema:

U lonac stavite vodu i posolite je. Naribajte zucchini tikvicu na rezance (kao špagete) i prokuhajte je svega 5 minuta. Maknite lonac s vatre i procijedite vodu. Za umak narežite avokado i svježi krastavac, istisnite češnjak i iscijedite limunov sok. Sve zajedno usitnite sve do kad ne postane kremasto i začinite ga po želji. U duboki tanjir stavite špagete od tikvice, prelijte ih kremastim umakom i jelo ukrasite narezanim cherry paradajzom, ljutom papričicom, klicama soje i naribanom koricom limuna.