PEČENI KUKURUZ
kukuruz
puter, omekšao na sobnoj temperaturi
dimljena paprika
so
parmezan
vlasac
Priprema:
Kukuruz ispecite na vatri. Dok se peče, pripremite puter. U omekšali puter ubacite nasjeckani vlasac, so i dimljenu papriku. Izmiješajte. Dok je kukuruz još vruć premažite ga ovim aromatičnim puterom i po njemu posipajte parmezan.Posipajte i sjeckanim vlascem, te poslužite.
TJESTENINA I KUKURUZ
Sastojci:
100 g zelene salate
1 svježa crvena paprika
300 g tjestenine
340 g kukuruza šećerca
150 g pileće šunke
150 g edamera
Priprema:
U posoljenoj kipućoj vodi skuhajte tjesteninu, ocijedite je i dobro rashladite.U tjesteninu umiješajte šunku, sir i papriku, koje ste narezali na kockice, kukuruz šećerac te očišćenu i nasjeckanu salatu.Pripremljene sastojke prelijte preljevom od majoneze i jogurta. Poslužite kao predjelo, samostalni obrok ili kao sastavni dio hladne zakuske.