Recepti

Pripremite sataraš na najjednostavniji način

Sataraš je jedno od najboljih i najlaganijih jela u toku ljeta. Priprema je sasvim jednostavna, a pravi se od namirnica koje posjeduje gotovo svaki frižider. Dobar je i kao glavno jelo ali i kao prilog.

Sastojci:

glavica crvenog luka

čehno Bijelog luka

2 žute paprike

zelena paprika

crvena paprika

4 paradajza

tikvica

patlidžan

So, biber, začin od povrća, peršun, maslinovo ulje

 

Priprema:

  1. Povrće operite i očistite. Luk i bijeli luk usitnite, a paprike narežite na kockice.
  2. Tikvice i patlidžan ogulite i narežite na kolutiće. Paradajz narežite na četvrtine. Na malo maslinovog ulja pecite luk i bijeli luk, dodajte začine, paprike, tikvice i patlidžan.
  3. Sve dinstajte na laganoj vatri dok povrće ne pusti sok i ne omekša. Dodajte paradajz i dinstajte još nekoliko minuta uz stalno miješanje.
  4. Začinite još malo i zalijte s 200 ml vode, promiješajte i nastavite lagano kuhati još 30 minuta. Povremeno promiješajte i nadolijte vode po potrebi.