Napravite osvježavajući sladoled u samo nekoliko minuta

Piše: Redakcija

Dolaskom visokih temperatura svi tražimo osvježanje u nečemu hladnom, najčešće je to sladoled. Iako ga je jednostavnije i brže kupiti savjetujemo vam da probate napraviti domaći sladoled koji je jednako ukusan kao i onaj iz trgovine. Ovoga puta vam donosimo dva recepta.

Slikovni rezultat za sladoled od banane

Jednostavni sladoled od banane

Sastojci:

2 zrele banane

1 kašičica ekstrakta od vanilije

1 kašika bademovog mlijeka

 

Priprema:

Prije početka pripreme banane narežite na kolutove i zamrznite, pa ih izvadite pola sata prije miksanja s ostalim sastojcima. Miksanje traje sve dok ne dobijete finu kremu koju potom stavite u zamrzivač na 15-tak minuta.

Slikovni rezultat za sladoled šumsko voće

Sladoled od šumskog voća

Sastojci:

2 zrele banane

1 kašičica ekstrakta od vanilije

1 kašika bademovog mlijeka

pola šoljice zamrznutog šumskog voća

 

Priprema:

Isto kao i u predhodnom receptu, banane prvo treba narezati i zamrznuti, te ih izvaditi iz zamrzivača pola sata prije dodavanja drugih sastojaka. Kad su banane malo omekšale dodajte pola šoljice zamrznutog šumskog voća, bademovo mlijeko i vaniliju. Miksajte dok se svi sastojci ne sjedine, prelijte u posudu i stavite nazad u zamrzivač na 15-20 minuta da se sladoled stvrdne.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti