Toskanski recept: Ukusni keks s bademima

Piše: Redakcija

Suhi, tvrdi keks s bademima dolazi  iz Toskane, a za raskošan okus zaslužna je posebna receptura i tehnika pripreme – peku se dva puta.

Sastojci:

– 600g brašna (pola glatkog i pola oštrog)

– 300 g badema

–  prašak za pecivo

– 100 g šećera

– 2 vanilin šećera

– malo ekstrakta vanilije

– 100 g maslaca

– 3 jaja

– korica naribane naranče

– prstohvat soli

cup of coffee and bread on saucer closeup photography

Foto: Unsplash

Priprema:

U zdjelu pomiješajte brašno, prašak za pecivo, koricu naranče i so, a zatim dodajte jaja, šećer i otopljeni maslac. Tijesto mijesite dok se postane elastično, a zatim dodajte bademe (pola usitnite, a pola ostavite cijele). Kalup obložite papiro i tijesto pecite 20 minuta na 180 stepeni. Čim se zarumene izvadite ih iz rerne. Režite ih mlake, 10ak minuta nakon pečenja dok je tijesto još toplo na šnite debljine centimetar. Posložite keks na papir i pecite još 15 minuta na 150 stepeni dok se ne osuše. 

 

Pročitajte još