Eksplozija ukusa: Brze i ukusne knedle sa šljivama

Piše: Redakcija

U posljednje vrijeme sve se više priča o raznim vrstama knedla s raznim punjenima od maline, pistacija, crne i bijele čokolade čokolade. Mi ćemo se ipak držati klasičnog recepta kojeg su pripremale naše majke i bake. Isprobajte nevjerovatne knedle sa šljivom.

Sastojci:

kilogram krompira
kašika masti
jaje
so
brašno
šljive
šećer
cimet

Priprema:

Skuhajte kilogram krumpira, ogulite i izgnječite ga. Kad se malo ohladi, dodajte kašiku masti, jaje, soli, brašna (koliko traži) i umiješajte krompirovo tijesto. Razvaljajte ga prst debelo na dasci posutoj brašnom i izrežite na četverokutiće. Na svaki komad stavite šljivu, kojoj ste prethodno izvadili koštice i dodajte smjesu šećera i cimeta. Od tijesta i šljive napravite okruglicu. Kuhajte ih u ključaloj vodi dok se ne dignu na površinu. Na tavi propržite prezle na putru i prelijte po knedlama. Knedle pospite cimetom i šećerom.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti