Piletina i breskve: Ova kombinacija ukusa će vas oduševiti

Piše: Redakcija

FOTO: ILUSTRACIJA

Ukoliko volite uživati u jelu, a eksperimentisanje sa različitim sastojcima i kombinacijama vam nije stranu, ovaj recept će vas sigurno oduševiti. Slatko i slano, zašto da ne? Isprobajte sjajnu kombinaciju jedinstvenih aroma koje će vašem jelu dati posebnu aromu i učiniti ga nesvakidašnjim. Za ovo jelo egzotičnog karaktera potrebno vam je:

1/4 šoljice balsamico sirćeta
1/4 maslinovog ulja
2 kašike soka od limuna
2 kašike senfa
3 kasšičice javorovog sirupa
1/4 kašičice soli
3 iseckana fileta pilećih prsa
5 breskvi
1/4 posudice nasjeckanog luka
1/3 posudice nasjeckanog kozijeg sira
200g zelene salate

Priprema:

Umješajte balsamico sirće, maslinovo ulje, limunov sok, senf, javorov sirup i so. Dobijenu smjesu dobro izmiješajte i podijelite na 2 dijela. Jedan dio iskoristite kako bi marinirali piletinu, a zatim je pustite da odstoji nekih pola sata, kako bi meso upilo marinadu.

Za to vrijeme zagrijte roštilj, a breskve isjeckajte i premažite marinadom. Poredajte ih naizmjenično sa kockicama piletine na štapiće za roštilj. Kada se ražnjići ispeku, skiniti breskvu i piletinu sa štapića i stavite ih u tanjir, a zatim im dodajte luk, zelenu salatu, sir i marinadu. Dobro izmješajte i poslužite dok je toplo.

Prijatno!

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti