Ručak gotov za 15 minuta: Spremite i vi ovu laganu čorbu od spanaća

Piše: Redakcija

FOTO: ILUSTRACIJA

Imate puno obaveza, a malo vremena da se posvetite zdravoj ishrane. Ne očajavajte! Mi vam donosimo lagani recept čorbe od spanaća koja će biti gotova za svega petnaestak minuta. Jednostavno je, brzi i nadasve ukusno.

Za ovo jelo potrebno vam je: 300 grama spanaća, tri krompira srednje veličine (poželjno je mladi krompir), pola čajne šolje riže, jedna veća mrkva, nekoliko komadića celera, so, biber i dvije kašike ulja.

Priprema:

Na ulju propržite luk, mrkvu isječenu na kockice i celer, pa dodajte krompir, također isječen na kockice, i spanać. Nakon desetak minuta prženja na smanjenoj vatri, nalijte vodu i ostavite da se krčka. Kada proključa, dodajte pirinač, so i biber i ostavite čorbu da se kuva još par minuta.

Čorbu možete servirati u manje činije i po želji dodati jednu kašiku kisele pavlake.

Prijatno!

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti