Brza i ukusna slastica gotova za pola sata: Koh od jabuka s rižom

Piše: Redakcija

Uvijek najmanje vremena u toku dana posvećujemo pripremanju obroka jer smo u stalnoj žurbi za nečim što nam je potrebnije. Kako bismo vam olakšali i dali novu ideju za pripremanje ukusne slastice pronašli smo recept koji će biti gotov za samo pola sata.

Sastojci:

125g riže
100g šećera
100g putera
tri jaja
tri jabuke
500ml mlijeka
vanilin šećer
korica od pola limuna
malo marmelade
 
Povezana slika
Priprema:
 
Rižu oprati, a zatim blanširati, ocijediti, staviti u zagrijano mlijeko i kuhati.  Puter, žumance i šećer pjenasto umutiti, dodati rendanu koricu limuna i vanilin šećer pa pomiješati s ohlađenom rižom. Na kraju, dodati čvrsto tučenu pjenu od bjelanca. Ovako pripremljenu rižu staviti u tepsiju prethodno namazanu puterom i posutu mrvicama. Jabuke ogulite, izdubiti i u udubljenja staviti malo marmelade. Složiti ih na rižu i sve peći na temperaturi od 180°C oko 30 minuta. 
Dok je još toplo posuti šećerom u prahu i služiti toplo ili hladno.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti