Sastojci:
kašika maslinovog ulja,
glavica luka (isjeckana),
250 g špinata,
4 čehna bijelog luka (isjeckan),
muškantni oraščić (nariban),
malo bibera
kašika feta sira,
3 kašike parmezana (nariban),
1 kašika brašna,
1/2 kašike mlijeka
Priprema:
Pomiješajte brašno i sol. Napravite rupu u centru i dodajte 1 kašiku ulja i vode. Rukama mijesite 10 minuta pa tijesto podijelite na četiri loptice. Stavite ih na nabrašnjenu površinu, prekrijte vlažnom krpom da odleži 25 minuta.
Fil:
Na kašiki maslinovog ulja dinstajte luk i bijeli luk dok ne zažuti. Dodajte špinat, muškatni oraščić, papriku, feta sir, parmezan. Pokrijte i kuhajte sve zajedno tri minute. Posebno izmiješajte brašno i mlijeko, te mješavinu dodajte u posudu gdje kuhate fil neprestano miješajući dok ne dobijete gusti umak. Sklonite s vatre. Podijelite smjesu špinata u četiri jednaka dijela. Na razvaljano tijesto promjera 13 cm po sredini, pravilno rasporedite fil. Preklopite rubove tijesta prema sredini i dobro ih prstima prilijepite. Zagrijte ulje na tavi i pržite jednu po jednu punjenu palačinku dok s obje strane ne poprime zlatnosmeđu boju, pritom pazeći da se ne zalijepe.