U kombinaciji sa kremom od sira i sočnim biskvitom od maline sigurno ćete uživati!
Sastojci:
Za biskvit:
– 4 jajeta
– 120 g maslaca
– 50 g krušnih mrvica
– 100 g mljevenih badema
– 90 g šećera
– 3 kašike kakaa
– pola praška za pecivo
– malo naribane korice naranče
Za kremu:
– 2 kašike soka od naranče
– 2 jajeta
– 500 g svježeg sira
– 2 kašike šećera
– 3 vanilin šećera
Preljev od malina
– 180 g malina
– 2 kašike šećera
– kašika vode
Priprema:
10 malina maknite na stranu.
Pomiješajte sastojke za preljev pa zagrijte i miješajte kuhajući oko 10 minuta. Izmiksajte pa procijedite i ostavite da se hladi. Šećer i jaja pjenasto izmiješajte pa dodajte omekšani maslac. Postepeno dodajte suhe sastojke za biskvit miksajući.
Namastite kalup, ulijte smjesu i pecite oko 20 minuta na 165°C dok se ne učvrsti. Za to vrijeme napravite kremu.
Izmiksajte sastojke za kremu i rasporedite preko biskvita pa utisnite maline i mjestimično prelijte preljevom. Pecite 20 minuta na 170°C.
Ukrasite po želji. Kolač poslužite ohlađen.