Proljetnu tortu od mrkve morate probati

Piše: Redakcija

Foto: unsplash

Već prvim zalogajem ova torta će vas osvojiti svojim ukusom, ali i izgledom. 

Sastojci:

Za biskvit:
– 4 jaja
– 250 maslaca
– 200 g mrkve
– 200 g šećera 
– vanilin šećer
– 100 g mljevenih oraha
– 250 g glatkog brašna
– 2 male kašike praška za pecivo
– malo začina za medenjake
– malo đumbira u prahu

Za kremu:
– 200 g krem sira
– 175 g šećera u prahu
– 50 g maslaca

Priprema:

Otopite maslac te ga zajedno s jajima, šećerom i vanilin šećerom kratko izmiksajte u dubljoj zdjeli. Dodajte naribanu  mrkvu. Zatim dodajte brašno izmiješano s praškom za pecivo i začinima, kao i mljevene orahe, te sve izmiješajte.

Smjesu izlijte u namašćeni i papirom obloženi kalup za pečenje i stavite u prethodno zagrijanu rernu na 180 °C i pecite oko sat vremena. Izvadite iz rerne, kratko ohladite u kalupu pa izvadite iz kalupa.

Napravite kremu od sira: u zdjeli izmiješajte krem sir i omekšali maslac, dodajte šećer u prahu i još jednom dobro izmiješajte.

Ohlađenu tortu premažite kremom od sira i ukrasite.

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti