Već prvim zalogajem ova torta će vas osvojiti svojim ukusom, ali i izgledom.
Sastojci:
Za biskvit:
– 4 jaja
– 250 maslaca
– 200 g mrkve
– 200 g šećera
– vanilin šećer
– 100 g mljevenih oraha
– 250 g glatkog brašna
– 2 male kašike praška za pecivo
– malo začina za medenjake
– malo đumbira u prahu
Za kremu:
– 200 g krem sira
– 175 g šećera u prahu
– 50 g maslaca
Priprema:
Otopite maslac te ga zajedno s jajima, šećerom i vanilin šećerom kratko izmiksajte u dubljoj zdjeli. Dodajte naribanu mrkvu. Zatim dodajte brašno izmiješano s praškom za pecivo i začinima, kao i mljevene orahe, te sve izmiješajte.
Smjesu izlijte u namašćeni i papirom obloženi kalup za pečenje i stavite u prethodno zagrijanu rernu na 180 °C i pecite oko sat vremena. Izvadite iz rerne, kratko ohladite u kalupu pa izvadite iz kalupa.
Napravite kremu od sira: u zdjeli izmiješajte krem sir i omekšali maslac, dodajte šećer u prahu i još jednom dobro izmiješajte.
Ohlađenu tortu premažite kremom od sira i ukrasite.