Budući da se uskoro bliži Uskrs za vas smo pronašli poslasticu koju možete pripremiti za ovaj prznik, ali i jesti je i nakon njega. Dovoljno vam je samo pet sastojaka i 15 minuta kako biste uživali u ovoj slastici.
Sastojci:
Za nadjev:
250 g putera od kikirikija ili badema ili indijskog oraščića
30 g kokosovog brašna
3 kašike meda ili javorovog sirupa
Za preljev:
100 g čokolade
1-2 kašike mlijeka (može i biljnog mlijeka)
Priprema:
U blenderu pomiješajte sve sastojke za nadjev i potom ih oblikujte u jaja. Stavite ih na pleh na kojemu je papir za pečenje i stavite u zamrzivač dok radite preljev. Preljev napravite tako da otopite čokoladu i pomiješate s mlijekom. Izvadite jaja iz zamrzivača, uronite u čokoladu te ih vratite na pleh i u zamrzivač na sat, dva. Izvadite 15-ak minuta prije posluživanja. Ukoliko koji ostane, vratite u zamrzivač da se ne rastope.