Spremite cveklu tako da će je i djeca obožavati

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/BvVGl66hVO8/

Cvekla predstavlja jednu od najzdravijih uzgojnih biljaka, ali je često zbog svoje strukture sklanjana “u stranu” i rijetko se pojavljivala na našoj trpezi. Bogatra željezom, vitaminima C, D i E, kalijumom i drugim vitaminima i mineralima, cvekla je ujedno jedan od rijetkih izvora hranljivih materija koje na jednom mjestu možemo pronaći. Ipak, kako bi ovu namirnicu više konzumirali i kako bi je vaša djeca brzo zavoljela, donosimo vam sjajan recept za koji smo sigurni da ubrzo postati čest “gost” na vašem meniju. Za spremanje kaše od cvekle potrebno je:

2 kuhane cvekle, 2 kuhane mrkve, 1 veći kuhani krompir, 1 mladi crni luk ili praziluk, 2-3 čena bijelog luka, sol, malo ulja i 1 kašika pavlake, malo supe i malo čiste prokuhale vode.

Priprema:

Mladi luk isjeći sitno i propržiti na ulju. Skuhati cveklu, mrkvu i krompir pa staviti u blender i dodati bijeli luk i pržen luk te sipati malo vode. Sve izblendati. Sipati u činiju pa ako je jako gusta dodati supe da se dobije potrepna gustina. Može se dodati i čista kuhana voda. Posolite i dodajte punu kašiku pavlake i izmješajte i vaša kaša će biti gotova za tren. Prijatno!

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti