Ovakvu vrstu doručka trebate izbjegavati

Piše: Redakcija

Svi znamo kako je doručak najvažniji obrok u danu jer upravo iz tog obroka dobivamo sve potrebne nutrijente za energiju, kako bismo taj dan mogli obavljati sve obaveze. Zato je bitno da pametno odabiremo namirnice koje ćemo ujutro konzumirati. 

Prirodni sokovi

Bilo da su napravljeni kod kuće ili kupljeni u trgovini, sokovi mogu imati vrijedne nutrijente, ali sadrže i puno kalorija bez vlakana, proteina i zdravih masti koje vam trebaju kako biste se osjećali sito. Preskočite sokove i umjesto njih uzmite proteinski smoothie jer je nutritivno vrjedniji, a jednako brz i jednostavan doručak.

Slikovni rezultat za prirodni sokovi

Smoothie koji sadrži samo voće

Voće je jako zdravo i puno vlakana, ali bez proteina i zdravih masti u vašem smoothieju brzo ćete osjećati glad. Dodajte mu proteinski prah, jogurt, sojino mlijeko ili tofu, kako biste povećali količinu proteina. Ako želite povećati i unos vlakana, dodajte kelj, špinat, brokule ili mrkvu.

Tost s avokadom

Iako popularan, avokado tost ne pomaže ako želite izgubiti kilograme. Avokado nudi zdrave masti i nešto vlakana, ali uz to si obavezno pripremite omlet ili tvrdo kuhano jaje, a bilo bi poželjno da si uz sve to napravite i jedan proteinski smoothie.

Zobene pahuljice s okusom

Ovakva pakiranja jednostavno sadrže previše šećera i umjetnih boja. Kupite si obične zobene pahuljice i dodajte im okus na način da im dodate voće i zasladite ih sa sirupom od javora, agave ili jednostavno medom jer je zdravije, a i ukusnije.

Slikovni rezultat za muffin

Muffini iz trgovina

Ovo nije za začuditi se. Muffini iz trgovina su prepuni brašna, šećera i maslaca. Mi preporučujemo da umjesto toga kod kuće napravite domaće muffine i koristite brašno cjelovitih žitarica, kokosovo ulje ili avokado kao zamjenu za maslac. Kao zaslađivače koristite one koje biste dodali i svojim zobenim pahuljicama.

Sendviči

Uglavnom sadrže previše ugljikohidrata i kalorija, a pritom ne nude nužne proteine i vlakna koji su nam potrebni za energiju i daju nam samo osjećaj sitosti koji vrlo brzo prođe i ponovno smo gladni. Ovo možete jednostavno zamijeniti tako da si napravite avokado tost s jajem i proteinski smoothie.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti