Gordon Ramsay zna trik za spremanje savršenih jaja

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/BuiIUjFnmv1/

Zvijezda britanske kulinarske TV emisije i jedan od najpoznatijih svjetskih kuhara, Gordon Ramsay, otkrio je tajnu kada je u pitanju spremanje kuhanih jaja. Ramsay je odmah na početku jedne od svojih emisija izjavio kako mnogi griješe kada jaja ubacuju u ključalu vodu ili ih drže dugo u šerpi dok vodo oko njih vi i do nekoliko minuta. Kako bi svoje prijatelje oduševili sjajno pripremljenim jajima na benediktinski način, Ramsey tvrdi da je potrebno da jaja ne ubacujete u potpuno ključalu vodu.

Kako bi sve bilo savršeno, Ramsay predlaže da prvo jaja skuhate van ljuske, što predstavlja najteži dio posla. Nakon što polupate jaja u veliku šolju, pažljivo ih jedno po jedno spuštajte u ključalu vodu. Kako se jaja ne bi prekuhala i postala previše tvrda, izvadite ih kutlačom iz šerpe u kojoj su se kuhala onoga trenutka kada se oko žumanjka formira tanka opna od bjelaca.

Za to vrijeme, na tavi propržite šunku, a u ostatak masnoće potopite stare kriške hljeba, ili već unaprijed pripremljen tost. Naporedo, pripremite sos holandez kojim ćete začiniti cjelokupno jelo. Kako to izgleda, pogledajte na videu Gordona Ramsayja.

Pročitajte još