Recept dana: Trostruki užitak

Piše: Redakcija

Foto: Ilustracija

Sastojci: 

Za biskvit:

– 25 g glatkog brašna 

– 10 g kakaa u prahu 

– 25 g oraha

– 1/2 kašike praška za pecivo 

– 2 jaja

– 70 g šećera

– vanilin šećer 

– 50 g maslaca

Za kremu:

– 1 l mlijeka

– krema za kolače čokolada 

– 160 g maslaca

– 250 g petit keksa

– krema za kolače vanilija 

Priprema:

Brašno pomiješajte s kakaom, mljevenim orasima i praškom za pecivo. Jaja, šećer i vanilin šećer miješajte mikserom dok se šećer ne otopi i dok ne dobijete gustu, pjenastu smjesu.

Uz miješanje ulijte otopljeni maslac. Na kraju lagano umiješajte smjesu brašna i kakaa.

Smjesu izlijte u namašćen i pobrašnjen pleh za pečenje. Pecite 20-ak minuta u rerni zagrijanoj na 180° C i pustite neka se ohladi.​

Kremu od čokolade pripremite prema uputi, dodajte 80 g razrađenog maslaca, a zatim nanesite preko biskvita. Po njoj rasporedite petit keks i pokapajte ih mlijekom. Na isti način pripremite kremu od vanilije i nanesite preko keksa.

Kolač prelijte čokoladnom glazurom ili pospite orasima, dobro ohladite i poslužite. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti