Dobra hrana: Niko kao puding

Piše: Redakcija

Sastojci:

125g putera

2/4 šolje šećera

1 kašika ekstrakta vanilije

2 jejeta

2/4 šolje brašna

½ šolje kakao praha

¼ šolje mlijeka

60 g crne čokolade

1 tegla višanja

½ šolje mliječne kreme

 

Priprema:

  1. Uzmite vatrostalnu posudu u koju ćete izliti smjesu
  2. U zdjelu stavite puter, šećer i ekstrakt vanilije pa sve dobro izmiksajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Dodajte jaja i nastavite mutiti. Pomješajte suhe sastojke a onda u njih dodajte naribanu čokoladu i mlijeko. Dodajte i pola višanja. Izlijte smjesu u vatrostalnu zdjelu otprilike malo više od pola svake zdjelice.
  3. u dublju tepsiju istresite vodu pa poredajte zdjelice. Potrebno je da voda dođe do pola zdjelice u kojoj se nalazi smjesa. Prekrijte tepsiju i stavite u rernu da se peče na umjerenoj temperaturi 1 sat. Nakon tog vremena izvadite puding, te servirajte. Po vrhu možete dodati još kakao praha ili pak još višanja.

 

 

Ž6= Nutritivna vrijednost po serviranju

42.3 g masnoće

23.5 g zasićenih masti

710 kcal

72.2 g ugljikohidrata

10.1 g proteina

2.5 g fiber

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti