333
Sastojci:
125g putera
2/4 šolje šećera
1 kašika ekstrakta vanilije
2 jejeta
2/4 šolje brašna
½ šolje kakao praha
¼ šolje mlijeka
60 g crne čokolade
1 tegla višanja
½ šolje mliječne kreme
Priprema:
- Uzmite vatrostalnu posudu u koju ćete izliti smjesu
- U zdjelu stavite puter, šećer i ekstrakt vanilije pa sve dobro izmiksajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu. Dodajte jaja i nastavite mutiti. Pomješajte suhe sastojke a onda u njih dodajte naribanu čokoladu i mlijeko. Dodajte i pola višanja. Izlijte smjesu u vatrostalnu zdjelu otprilike malo više od pola svake zdjelice.
- u dublju tepsiju istresite vodu pa poredajte zdjelice. Potrebno je da voda dođe do pola zdjelice u kojoj se nalazi smjesa. Prekrijte tepsiju i stavite u rernu da se peče na umjerenoj temperaturi 1 sat. Nakon tog vremena izvadite puding, te servirajte. Po vrhu možete dodati još kakao praha ili pak još višanja.
Ž6= Nutritivna vrijednost po serviranju
42.3 g masnoće
23.5 g zasićenih masti
710 kcal
72.2 g ugljikohidrata
10.1 g proteina
2.5 g fiber