Spremite ukusnu toplu čokoladu

Piše: Redakcija

Crna topla čokolada

Potrebno:

– 1 šolja mlijeka

– ¼ šolje vrhnja

– ¼ šolje čokoladnih mrvica ili čokoladnog čipsa

Priprema:

U šerpi zagrijati mlijeko i vrhnje. Kada dođe do ključanja, maći sa ringle i dodati čokoladne mrvice. Miješati dok se masa ne sjedini. Ukrasiti kremom i ukrasnim mrvicama.

Rezultat slika za topla čokolada

Bijela topla čokolada

Potrebno:

– 1 šolja mlijeka

– ¼ šolje vrhnja

– ¼ šolje bijelih čokoladnih mrvica ili bijele čokolade

– Ekstrakt vanilije

Priprema:

– U šerpi zagrijati mlijeko i vrhnje do tačke ključanja. Prije nego prokuha, skinuti sa ringle i dodati bijelu čokoladu i vaniliju. Miješati dok se čokolada ne istopi. Ukrasiti šlagom.

Srodna slika

Pročitajte još