Šta za ručak: Napravite ukusnu pizzu Margheritu

Piše: Redakcija

Margherita

Sastojci za tijesto: 

3 šolje brašna,

1/2 kesice germe,

1/2 šolje mlake vode

1 kašičica soli

Za nadjev: 

3 svježa i vrlo zrela paradajza,

1 pakovanje svježeg mozzarella sira,

maslinovo ulje,

malo soli,

svjež bosiljak (jedna vezica)

 

Rezultat slika za margherita pizza recept

 

Priprema: 

Od pripremljenih sastojaka umijesiti tijesto srednje mekoće, uviti ga u plastičnu foliju i ostaviti da odstoji u frižideru nekoliko sati. Paradajz ogulite i isjeckajte sitno, pa propasirajte viljuškom (ne u blenderu). U posudu ulijte maslinovog ulja, dodajte paradajz, posolite i dinstajte dok se ne zgusne. Ovim sosom premazati pizzu, pa po njoj poredati kriške mozzarela sira. Pizzu peći u jako zagrijanoj rerni. Kad je pečena, pospite je listovima svježeg bosiljka.

Rezultat slika za margherita pizza recept

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti