Recept dana: Mađarica za 15 minuta

Piše: Redakcija

Sastojci:

– 450 g Petit beurre keksa

– 3 pudinga od čokolade

– 180 g šećera

-1200 ml mlijeka

– 200 g čokolade

– 200 ml mlijeka

– 2 kašike instant kafe

– 1 kašika šećera

– karamela za ukrašavanje

Priprema: 

Kafu u za umakanje keksa pripremite tako da u toplo mlijeko umiješate kafu i šećer. Zatim pripremite metalnu posudu za pečenje  i prekrijte je alu folijom. Popunite prostor do ruba. Puding i šećer umiješajte u malo mlijeka. Preostalo mlijeko zagrijte dok ne zavri. Dodajte izlomljenu čokoladu i otopite je. Umiješajte pripremljenu smjesu pudinga i uz miješanje, kuhajte minutu do dvije dok se krema ne zgusne. Tako malo pripremljenog vrućeg pudinga odmah ravnomjerno rasporedite po dnu posude. Po njemu odmah nanesite red keksa kojeg prvo kratko umočite u kafu.  Ponovite postupak tako da imate tri reda keksa i završite sa pudingom.

Pripremljenu slasticu odmah stavite u zamrzivač na 30 minuta. Zatim izvadite i stavite u fižider da se ohladi do kraja. Kolač prošarajte karamelom. 

Pročitajte još