Kokteli se obično tretiraju kao osvježavajuća pića i gotovo nikada se ne piju samo da bi se utalila žeđ. Ukoliko su pripremljeni i posluženi sa stilom, predstavljaju poseban doživljaj koji može na pravi način upotpuniti kako obično veče tako i bilo koji praznik
Cocoa berry creme
Sastojci:
čašica Berry Vodke
čašica likera od višnje i čokolade
čašica bijelog kakao likera
maline za dekoraciju
rendana čokolada
Priprema:
Sve je bolje s čokoladom, a ovaj koktel nije izuzetak. Slatka, jagodičasta vodka pomiješana je s bogatim okusom trešnje i bijele čokolade, kako bi se napravio sočan i sladak Martini. Čaša je obrubljena čokoladom a piće se može shvatiti kao desert.
Trigger Finger
Sastojci
50ml viskija
30ml pelinkovca
1, ½ čašica jednostavnog sirupa
2 čašice gorke rakije
2 kriške limuna
Priprema:
Zaledite čašu u kojoj ćete miješati sastojke i dopunite je ledom. Izmjerite sve tečne sastojke i stavite u čašu, pa sve dobro promućkajte. Koktel istresite u zaleđenu čašu za martini te iscijedite limun. Koktel možete dekorisati primrose cvijetom.
Suhi Martini
Sastojci:
75ml vodke
20ml pelinkovca
korica limuna
Priprema:
Izmjerite sve sastojke i sipajte u čašu u kojoj ćete miješati koktel, zatim dodajte i led, pa miješajte dok se ne ohladi. Sve istresite u ohlađenu čašu za martini i dekorirajte koricom limuna.
Diamonds Are Forever
Sastojci:
1 ¼ čašice džina, poželjan bi bio Plymouth
¾ čašice krem sherryja
¾ čašice vodke
½ čašice martinija
¼ čašice rakije od višnje
1 čašica Aperola
Priprema:
Sve sastojke izmjerite i stavite u čašu za miješanje koktela i napunite je do vrha ledom. Sve miješajte dok se ne ohladi. Sipajte u ohlađenu čašu za martini i ukrasite koricom limuna. Ovo piće se ujedno smatra i najskupljim jer se servira s dijamantom. U Ritz-Carltonu u Tokiju ne stavlja se dijamantski prsten nego savršeno izbrušen jednokaratni dijamant.
Diamonds in the Sky
1 ½ čašice džina
Sok od limete
Pola čašice đumbirovog sirupa
3 čašice piva od đumbira
Priprema:
Sipajte džin, sok od limete i đumbirov sirup u veliku čašu s ledom, sve dobro izmiješajte i ostavite da se ohladi. Kada je dobro ohlađeno sipajte u čašu za šampanjac i na kraju sipajte i pivo od đumbira.
Very Merry Bourbon Alexander
Sastojci:
1 čašica Bourbona
1 čašica kakao kreme
1 čašica mliječne kreme Half and Half
Jedno bjelance
Malo voćnog sirupa
Malo soli
Priprema:
Stavite sve sastojke u šejker, pa dodajte led i dobro promućkajte. Nakon što se ohladi sipajte u čaše. Sve možete ukrasiti s malo muškantnog oraščića, brusnicama i ruzmarinom.
Otac koktela
Jerry Thomas se smatra ocem koktela. Rođen je 1830. godine. Radio je kao barmen u Metropolitan hotelu u New Yorku i nadaleko poznat po svojoj posudi za miješanje pića od sterling srebra. Njegovo najjače piće koje je pripremio bilo je Blue Blazer, mješavinu bi zapalio i presipao je u zapaljenom stanju iz jedne metalne posude u drugu, pa bi govorio: „Onaj ko popije ovo piće spustio bi se na zemlju kao list na jesenjem vjetru“.