Nazdravite kraljevski i nakon praznika

Piše: Redakcija

Kokteli se obično tretiraju kao osvježavajuća pića i gotovo nikada se ne piju samo da bi se utalila žeđ. Ukoliko su pripremljeni i posluženi sa stilom, predstavljaju poseban doživljaj koji može na pravi način upotpuniti kako obično veče tako i bilo koji praznik

Cocoa berry creme

Sastojci:

čašica Berry Vodke

čašica likera od višnje i čokolade

čašica bijelog kakao likera

maline za dekoraciju

rendana čokolada

 

Priprema:

Sve je bolje s čokoladom, a ovaj koktel nije izuzetak. Slatka, jagodičasta vodka pomiješana je s bogatim okusom trešnje i bijele čokolade, kako bi se napravio sočan i sladak Martini. Čaša je obrubljena čokoladom a piće se može shvatiti kao desert.

Trigger Finger

Sastojci

50ml viskija

30ml pelinkovca

1, ½ čašica jednostavnog sirupa

2 čašice gorke rakije

2 kriške limuna

Priprema:

Zaledite čašu u kojoj ćete miješati sastojke i dopunite je ledom. Izmjerite sve tečne sastojke i stavite u čašu, pa sve dobro promućkajte. Koktel istresite u zaleđenu čašu za martini te iscijedite limun. Koktel možete dekorisati primrose cvijetom.

Suhi Martini

Sastojci:

75ml vodke

20ml pelinkovca

korica limuna

 

Priprema:

Izmjerite sve sastojke i sipajte u čašu u kojoj ćete miješati koktel, zatim dodajte i led, pa miješajte dok  se ne ohladi. Sve istresite u ohlađenu čašu za martini i dekorirajte koricom limuna.

Diamonds Are Forever

Sastojci:

1 ¼ čašice džina, poželjan bi bio Plymouth

¾ čašice krem sherryja

¾ čašice vodke

½ čašice martinija

¼ čašice rakije od višnje

1 čašica Aperola

 

Priprema:

Sve sastojke izmjerite i stavite u čašu za miješanje koktela i napunite je do vrha ledom. Sve miješajte dok se ne ohladi. Sipajte u ohlađenu čašu za martini i ukrasite koricom limuna. Ovo piće se ujedno smatra i najskupljim jer se servira s dijamantom. U Ritz-Carltonu u Tokiju ne stavlja se dijamantski prsten nego savršeno izbrušen jednokaratni dijamant.

Diamonds in the Sky

1 ½ čašice džina

Sok od limete

Pola čašice đumbirovog sirupa

3 čašice piva od đumbira

 

Priprema:

Sipajte džin, sok od limete i đumbirov sirup u veliku čašu s ledom, sve dobro izmiješajte i ostavite da se ohladi. Kada je dobro ohlađeno sipajte u čašu za šampanjac i na kraju sipajte i pivo od đumbira.

Very Merry Bourbon Alexander

Sastojci:

1 čašica Bourbona

1 čašica kakao kreme

1 čašica mliječne kreme Half and Half

Jedno bjelance

Malo voćnog sirupa

Malo soli

 

Priprema:

Stavite sve sastojke u šejker, pa dodajte led i dobro promućkajte. Nakon što se ohladi sipajte u čaše. Sve možete ukrasiti s malo muškantnog oraščića, brusnicama i ruzmarinom.

 

Otac koktela

Jerry Thomas se smatra ocem koktela. Rođen je 1830. godine. Radio je kao barmen u Metropolitan hotelu u New Yorku i nadaleko poznat po svojoj posudi za miješanje pića od sterling srebra. Njegovo najjače piće koje je pripremio bilo je Blue Blazer, mješavinu bi zapalio i presipao je u zapaljenom stanju iz jedne metalne posude u drugu, pa bi govorio: „Onaj ko popije ovo piće spustio bi se na zemlju kao list na jesenjem vjetru“.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti