Sastojci:
500 g brašna
1 kašika praška za pecivo
1 kašika sode bikarbone
prstohvat soli
400 g šećera
2 kašike kafe
2 kašike vode
6 jaja
250 g putera
2.5 dl mlijeka
100 g kiselog vrhnja
100 g čokolade za kuhanje
Priprema:
Skuhajte kafu i stavite je sa strane da se ohladi. Ugrijte rernu na 180 Celzijusovih stepeni. U većoj zdjeli pjenasto izmiješajte puter sa šećerom pa dodajite jedno po jedno jaje i ostale sastojke. Na samom kraju dodajte jednu kašiku kafe i sve dobro izmiješajte. Oko dvije trećine smjese istresite u prethodno namašćen kalup, a u ostatak dodajte još jednu kašiku kafe te dobro umutite. Zatim i ostatak istresite u kalup i viljuškom napravite šare. Pecite oko 30 minuta. Čokoladu istopite na pari i prelijte preko ohlađenog kolača.