Sastojci za tjesto-palačinke:
2 jajeta,
150 g brašna,
300 ml mlijeka,
malo soli
Za fil:
200 g bijelog pilećeg mesa,
patlidžan srednje veličine,
2 kašike pelat paradajza,
glavica crnog luka,
2 čehna bijelog luka,
veza peršuna,
đumbir u prahu,
ulje,
so,
biber,
pera mladog luka ili vlašca
Priprema:
Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto i ispecite palačinke. Patlidžan isijecite na kocke, posolite ga i ostavite pola sata da odstoji. Za fil propržite isjeckani crni i bijeli luk. U tavu dodajte bijelo meso isječeno na kockice, pržite još desetak minuta, pa dodajte ocijeđeni patlidžan. Kad omekšaju meso i patlidžan, umiješajte pelat paradajz i sjeckani peršun. Začinite solju, biberom i đumbirom. Na sredinu svake palačinke stavite po kašiku ohlađenog fila, oblikujte vrećice i vežite ih perom mladog luka ili vlascem.