Dobra hrana: Najbolji recept za mousse ikad

Piše: Redakcija

Ne postoji osoba koja bi mogla odoliti čokoladnom mousseu, a mi vam donosimo nešto drugačiji recept od uobičajenih koje se imali priliku vidjeti i pročitati. Lagana čokoladna tekstura i pri tome dva sastojka dovoljna su za pripremu ovog ovog recepta.

 

Sastojci za 4 porcije:

200 g kvalitetne čokolade

200 ml vode

 

Priprema:

Čokoladu izlomite i stavite u veliku zdjelu, a vodu stavite da prokuha te je prelijte preko čokolade, pa miješajte dok se ne rastopi. Drugu zdjelu napunite kockama leda pa stavite na nju zdjelu s čokoladom. Čokoladu miješajte mikserom na manjoj brzini sve dok ne dobijete željenu teksturu, koja ne smije biti prerijetka, ali ni pregusta. Ukoliko vam se desi da je mousse pregust stavite ga na kratko iznad prokuhane vode. Mousse poslužite na sobnoj temperaturi, jer će se od hladnoće dodatno stvrdnuti. Kao dekoraciju možete koristiti orašaste plodove, voće ili pak umućeno slatko vrhnje.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti